Απολογισμός της δράσης του δήμου Αθηναίων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως

Ας κάνουν όλοι αυτό που κάνει η Αθήνα: Η συμβολή του δήμου Αθηναίων για τους πρόσφυγες

jpgΓια την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης χώρου, που ανήκει στον δήμο Αθηναίων στην περιοχή του Ελαιώνα στο Βοτανικό, σε σημείο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων,εργάστηκαν τα τελευταία 24ωρα πυρετωδώς εκατοντάδες εργαζόμενοι, από όλες τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.

Η προσωρινή διάθεση του χώρου έγινε με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της και στο πλαίσιο της ευθύνης απέναντι στο μεγάλο ζήτημα των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας. Ανάλογες κατευθύνσεις δόθηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων στις υπηρεσίες του δήμου για ενεργή και άμεση συμβολή στην αναγκαία μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως. Χώρο στον οποίο δεν τηρούνται οι παραμικρές προυποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, δοκιμάζοντας τις αρχές του ανθρωπισμού, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς και επηρεάζοντας τη λειτουργία της πόλης της Αθήνας.

Έτσι, ήδη από την περασμένη Δευτέρα 3 Αυγούστου, το δυναμικό της διεύθυνσης Καθαριότητας κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση του χώρου, απομακρύνοντας μπάζα και σκουπίδια, καθώς και σε καθαρισμό της οδού Πολυκάρπου. Παράλληλα η υπηρεσία Καθαριότητας ήταν επιφορτιμένη με την έκτακτη αποστολή τήρησης συνθηκών δημόσιας υγείας στον αυτοσχέδιο υπαίθριο καταυλισμό του Πεδίου του Άρεως.

Στον Ελαιώνα, η διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε στον καθαρισμό από φυτά (αποψίλωση από ξερά χόρτα), καθώς και στην περιποίηση και το κλάδεμα δέντρων της περιοχής.

Η διεύθυνση Σχεδίου Πόλης ανέλαβε τη μελέτη και την έκδοση των σχετικών αδειών για την εγκατάσταση των κοντέινερ.

Την ίδια ώρα, στελέχη του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν τη συναίνεση πολιτών Ρομά, που βρίσκονταν στην περιοχή, ώστε να μετεγκατασταθούν σε κοντινό χώρο.

Η διεύθυνση Ηλεκτρολογικού συνέβαλε, ώστε να συνδεθεί (με την εγκατάσταση πίλαρ) ο χώρος με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφού προηγουμένως το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού είχε εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και την έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού.

Η διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης συνεισέφερε με σχέδια για τη σύνδεση των χώρων με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο.

Το τμήμα Κηποτεχνίας της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων αισθητικής αναβάθμισης του χώρου έκτακτης Φιλοξενίας των προσφύγων, με φυτά.

Τον συντονισμό των δράσεων είχε ο αντιδήμαρχος Υποδομών και ορισθείς από τον δήμαρχο Αθηναίων ως αναπληρωτής του, κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους Διαχείρισης Απορριμμάτων, κ. Ανδρέα Βαρελά, Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Αντώνη Καφετζόπουλο, Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργο Χρ. Αποστολόπουλο, Πρασίνου, κ. Γιώργο Π. Αποστολόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, κ. Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων θα συνεχίσουν να συνδράμουν την επιχείρηση προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, τις υπηρεσίες και τους φορείς. Η ένταση του προσφυγικού ζητήματος, μέρος μόνο του οποίου βιώνει σήμερα η Ελλάδα, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, πολιτική υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ισοβαρή επιμερισμό της ευθύνης σε όλη τη χώρα. Ας κάνουν όλοι αυτό που κάνει η Αθήνα.

Ημερομηνία:

Δευ, 10/08/2015 – 14:10

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s