Έλλην, ο πολυτεχνίτης ή ο ξερόλας

Δείγμα της βαθιά νοσηρής κατάστασης του επιπέδου μας ως λαού είναι η κουφότητα, η ελαφρότητα δηλ. με την οποία τοποθετούμασψυχοτε και γνωματεύουμε για όλα τα ζητήματα, κοινωνικά, επιστημονικά, ιστορικά κτλ. Μπορεί να είμαι φιλόλογος, αλλά ξέρω ιατρική. Μπορεί να είσαι μηχανολόγος αλλά ξέρεις παπυρολογία. Μπορεί να είσαι φανοποιός, αλλά τα νομικά τα παίζεις στα δάκτυλα.

Ένας τέτοιος λαός, με τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να προκόψει. Θα ηττάται, θα εξευτελίζεται, θα αρρωσταίνει, θα πεθαίνει και πάντα θα έχει δίκιο. Απλώς οι άλλοι δεν του το αναγνώρισαν.

Στην τρέχουσα συγκυρία έχουμε γίνει όλοι ψυχίατροι και γνωματεύουμε εξ αποστάσεως. Κουφότης λέγεται το νόσημα. Πρέπει να το κοιτάξουμε. Δεν νομίζετε;

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Έλλην, ο πολυτεχνίτης ή ο ξερόλας

  1. Ο/Η ο Άσκοπος λέει:

    Ο σκοπός της συζήτησης είναι να έχεις ανθρώπους που ακούνε και θέλουν να μάθουν αυτά που δεν ξέρουν από εσένα και να περιμένεις να σου πουν αυτά που ξέρουν και δεν γνωρίζεις εσύ.Το θέμα λοιπόν δεν είναι να αναπτύξει ο άλλος την γνώμη του σε θέματα που θα ανοίξει ο ίδιος.Αλλά αν είναι να σου λεει ο ξερόλας οτι εφοσον στα θέματα που ανοίγω εγώ δεν είσαι ικανός να αναπτύξεις μια δική σου γνώμη ανοιξε εσύ κάποια θέματα στα οποία θα μπορείς να λες την γνώμη σου και εσύ,δεν νομίζω ότι θα δεχτείς να ανοίγεις θέματα για να απαντάς σε ένα άτομο που σκέφτεται για σένα ότι μονο όταν ανοίγεις δικα σου θέματα τότε μπορείς να αναπτύξεις και γνώμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s