Οι βέβαιοι

Μέσα στην πολιτική αντάρα των τελευταίων ετών διακρίνεις διάφορες κατηγορίες makri-dei-660πολιτών. Άλλοι ξέρουν τι δεν θέλουν, ξέρουν τι φοβούνται, αλλά δεν ξέρουν σε τι να ελπίσουν. Άλλοι πάλι δεν ξέρουν τίποτε, απλώς φοβούνται ή ελπίζουν. Τι; Δεν ξέρουν. Κάποια στιγμή θα ταυτιστούν με μια παράταξη, με ένα κόμμα και θα κανοναρχούν τις σοφίες του κόμματος χτυπώντας παλαμάκια στον αρχηγό.

Οι πιο αξιοπρόσεκτοι είναι οι βέβαιοι. Αυτοί, ασχέτως του επιπέδου μόρφωσης ή πληροφόρησης, ξέρουν, γνωρίζουν, έχουν καταλάβει. Αυτοί σε κοιτάζουν και σε χαρακτηρίζουν ανάλογα με τη σύμπτωση ή την απόκλισή σου από τις πεποιθήσεις τους: Πατριώτης ή προδότης. Είναι αυτοί που εκφράζονται με κεφαλαία, με ξύλινη γλώσσα, μέτρια ορθογραφία και θεία φώτιση.

Αυτοί και αύριο, στην επόμενη παραταξιακή εξέδρα, με τα ίδια «φόντα» θα εκφράζονται. Απλώς θα έχουν αλλάξει εντελώς τις πεποιθήσεις τους.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s