Το απόλυτο μπάχαλο στο Υπουργείο Παιδείας

Ακούσαμε σχεδόν την επαύριον της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με ανακούφιση τις

Ποιος επηρεάζει τον κ. Μπαλτά;

Ποιος επηρεάζει τον κ. Μπαλτά;

ανακοινώσεις και στις 31/1 είδαμε και το Δελτίο Τύπου του αρμόδιου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπουργού κ. Κουράκη, που ανακοίνωνε την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της δαμόκλειας σπάθης της αυστηρότατης βαθμολογίας, που έδιωχνε από το Γενικό Λύκειο ένα μεγάλο μέρος των μαθητών.

Ανακουφιστήκαμε από αυτές τις ανακοινώσεις. Προσωπικά χάρηκα πάρα πολύ, γιατί θα μπορώ στην τάξη μου να καλλιεργώ μαθητές και όχι να προετοιμάζω για τις αλλεπάλληλες εξετάσεις.

Προχτές όμως το βράδυ έπεσε στην αντίληψή μου συνέντευξη του υπουργού κ. Μπαλτά, στην οποία δήλωνε ότι τίποτε δεν είναι οριστικό και πως οι αλλαγές θα αφορούν το επόμενο διδακτικό έτος, το 2015-2016, για να μην επηρεαστεί η εξελισσόμενη προετοιμασία των μαθητών μεσούσης της σχολικής χρονιάς. Συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Ημερησία της 31/1, την ίδια δηλαδή ημερομηνία με τις ανακοινώσεις μέσω του Δελτίου Τύπου εκ μέρους του κ. Κουράκη.

Αμέσως απευθύνθηκα σε συνάδελφο που κατέχει σημαντική θέση και τον οποίο εκτιμώ για την προσφορά του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω της συνδικαλιστικής θέσης που κατέχει. Με διαβεβαίωσε ότι ισχύουν οι ανακοινώσεις Κουράκη. Έκανα μια σχετική ανάρτηση στο Facebook για να καθησυχάσω συναδέλφους και μαθητές που είχαν παγώσει.

Σήμερα άλλος ανήσυχος συνάδελφος μού στέλνει το άρθρο του Alfavita  στο οποίο διασαφηνίζεται πως ο κ. Μπαλτάς έχει μάλλον δίκιο και πως το Δελτίο Τύπου αποτελούσε τις προτάσεις του Υπουργείου προς τον Πρωθυπουργό και πως τίποτε δεν είναι οριστικό.

Προφανώς λοιπόν υπάρχει διάσταση απόψεων και προθέσεων μεταξύ των δύο υπουργών.

Προφανώς δεν είχαν κατασταλαγμένη θέση για το τι μέλλει γενέσθαι στη δευτεροβάθμια.

Προφανώς λειτουργούν πιραντελικά: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε. Συναγωνίζονται τον Α. Λοβέρδο που άλλαζε τη νομοθεσία για τις εξετάσεις λίγες μέρες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Προφανώς υπάρχει διάσταση απόψεων και πελώρια απόσταση ανάμεσα στην ανέξοδη και ανεύθυνη αντιπολίτευση και την υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Κι αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες στο Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τη δευτεροβάθμια είναι απλώς ΑΝΕΥΘΥΝΗ διακυβέρνηση.

Ποτέ ξανά ας ελπίσουμε.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Το απόλυτο μπάχαλο στο Υπουργείο Παιδείας

  1. Ο/Η draskidis λέει:

    Δυστυχώς είναι ανεύθυνη (ίσως και ανίκανη) κυβέρνηση και μας πάνε σε αχαρτογράφητες περιοχές χωρίς κανένα σχέδιο. Ο Θεός να μας λυπηθεί…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s