Στάση ευθύνης

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι διανύουμε έναν πολύ πυκνό πολιτικό λυκχρόνο και ότι σημαντικές αλλαγές εξυφαίνονται ή επέρχονται με ή χωρίς τη θέληση των πολιτικών δυνάμεων. Παρά τις πολύ πιεστικές συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική επιβίωση της χώρας, είναι κοινή διαπίστωση ότι ακόμα και τώρα πολιτικές ηγεσίες δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων επιδιώκοντας ιδιοτελή κέρδη, προσωπικά ή κομματικά, οπωσδήποτε όμως σε βάρος της πατρίδας. Τελικά η πρόταση του Σπύρου Λυκούδη και των ανεξάρτητων βουλευτών, μια πρόταση ευθύνης και εθνικής αποτελεσματικότητας, φαίνεται ότι υιοθετείται από την πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων που παραμένουν νηφάλιες και μακριά από ιδιοτελείς επιδιώξεις. H πρόταση Λυκούδη υπήρξε προϊόν σοβαρής επεξεργασίας, βασισμένης στις πιεστικές ανάγκες της χώρας, και κατατέθηκε δημόσια σε κομματικά ακροατήρια αλλά και στα μέσα ενημέρωσης. Λίγοι μάλλον πίστευαν ότι θα βρει απήχηση και θα υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των κομματικών σχηματισμών. Οι λόγοι και τα κίνητρα καθενός που την υιοθετεί έρχονται μάλλον σε δεύτερη μοίρα ενόψει του εθνικού κέρδους που μπορεί να αποδώσει. Αυτοί πράγματι δικαιώθηκαν.

Η πειστικότητα της πρότασης και η σοβαρότητα του Σπύρου Λυκούδη λειτούργησαν καταλυτικά και οδήγησαν στη σημερινή στιγμή κατά την οποία μπορούμε να έχουμε ορισμένες ελπίδες για τη σωτηρία της χώρας. Παρά τον οχετό των συκοφαντιών και τις ανέντιμες επιθέσεις, ο Λυκούδης ανταποκρίθηκε και αναδεικνύεται σε κεντρική πολιτική φυσιογνωμία που μπορεί να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην κρίσιμη προσπάθεια να σωθεί η χώρα.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s