Εσύ που λες

Στον Μαρίνο

Ε, νέε, εσύ που λες πως εκείνες οι μέρες του Νοέμβρη δε σήμαιναν τίποτε, πως κανείς δεν Νικηφόρος Μανδηλαράςκινδύνευσε, εσύ λοιπόν, νέε μου, έχεις ποτέ κινδυνεύσει, επειδή απλώς είσαι νέος, επειδή απλώς είσαι άνθρωπος;

Ε, νέε, εσύ που λες πως εκείνες τις μέρες του Νοέμβρη δε σκοτώθηκε κανείς μέσα στο Πολυτεχνείο, έχεις σκεφτεί πόσοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τη χούντα εκείνα τα 2650 μερόνυχτα ανελευθερίας;

Ε, νέε, εσύ που τολμάς να επαινείς αυτή τη μαύρη και ξενόδουλη δικτατορία, έχεις σκεφτεί πότε άλλοτε ελληνική κυβέρνηση πρόδωσε την πατρίδα και χάρισε στους Τούρκους ελληνικά εδάφη; Μόνο η χούντα πούλησε την Κύπρο στους Τούρκους. Μόνο η χούντα προκάλεσε τον θάνατο 5000 Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων και την αιχμαλωσία και δολοφονία 2000 Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων.

Ε, νέε, εσύ που σήμερα απολαμβάνεις απόλυτη ελευθερία, συχνά μάλιστα σε όρια που φτάνουν την αυθαιρεσία, έχεις σκεφτεί πως επί χούντας θα μαρτύραγες ή θα έμενες σακάτης στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ/ΕΣΑ, αν τολμούσες να πεις τη λέξη «ελευθερία»; Όχι αν απαιτούσες δικαιώματα και ελευθερίες.

Ε, νέε, εσύ που ζεις σε μια δημοκρατία με απόλυτη ελευθερία έκφρασης, ξέρεις πως κάποιοι πατριώτες, πολίτες όπως ο Νικηφόρος Μανδηλαράς ή στρατιωτικοί όπως ο Σπύρος Μουστακλής έδωσαν τη ζωή τους ή την υγεία τους, για να μπορείς εσύ σήμερα μαζί με όλους εμάς να αψηφάς το πελώριο κόστος της ελεύθερης ζωής;

Αν λοιπόν όλα αυτά δεν τα έχεις υπόψη σου, σε παρακαλώ, νέε μου, να ξανασκεφτείς πως οι ελευθερίες κερδήθηκαν, τα δικαιώματα κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες από κάποιους άλλους για όλους εμάς και για σένα.

Στο όνομα και στο κόστος αυτής της προσπάθειας χιλιάδων ανθρώπων σε παρακαλώ να δείξεις την εκτίμησή σου και να τους αφιερώσεις λίγα λεπτά περισυλλογής και αναστοχασμού. Ίσως έτσι μπορούμε να αισιοδοξούμε πως στο μέλλον θα βρεθούν πάλι ελεύθεροι πολίτες που θα διακινδυνεύσουν για το ύψιστο αγαθό της ελεύθερης ζωής και έκφρασης.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s