Υποτάσσοντας το «εγώ» στο συλλογικό καλό

Εκτιμώ ανθρώπους για την πνευματική τους καλλιέργεια, μου αρέσει να μιλώ μαζί τους, αλλά λυκμέχρι τη στιγμή που θα διαπιστώσω πως προτάσσουν ιδιοτελή συμφέροντα και αγωνίζονται να τα ικανοποιήσουν πάση θυσία. Δε δέχομαι πως είναι αφελείς και βλέπουν τα πράγματα με τη στρεβλή ματιά που δε θα τα έβλεπε ένας απόφοιτος του δημοτικού. Όταν αντιληφθώ πως σκέφτεται κανείς και ενεργεί με κριτήρια προσωπικά, παύω να τον προσέχω.

Ο λόγος γίνεται για τους δημοσιογράφους κατά βάση αλλά όχι μόνο. Μιλώ και για τα κομματικά στελέχη. Καταλαβαίνω ότι είναι κανείς χρόνια δίπλα σε έναν ομοϊδεάτη του, αλλά όταν τον βλέπει να διαπράττει ολέθρια λάθη, που θα στοιχίσουν όχι στο κόμμα -αυτό ποσώς ενδιαφέρει την κοινωνία- αλλά στο κοινωνικό σύνολο και εδώ πρέπει να διαβαστεί: στους φτωχότερους και τους αδικημένους, τότε έχει χρέος να αντισταθεί, να διαφωνήσει με επιχειρήματα και να αντιπροτείνει τη στρατηγική που ο άλλος δεν βλέπει, δεν υιοθετεί, ίσως δεν αντιλαμβάνεται. Κι αν δε δει αποτελέσματα, οφείλει να διαφοροποιηθεί ανοιχτά και δημόσια.

Αν δεν το κάνει για λόγους συναισθηματικούς ή λόγω δειλίας, τότε συνυπογράφει το λάθος και είναι συνυπεύθυνος για τα λάθη της ηγεσίας. Δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήξερε, δεν μπορούσε, δεν το υπολόγισε σωστά. Πρόκειται για το μέλλον της χώρας και κυρίως για τους ανθρώπους που περισσότερο έχουν πληγεί, έχουν εξοντωθεί πλέον, από τη λαίλαπα που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in αριστερά, ανανεωτική αριστερά, δημάρ, ηγέτης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s