Η παθολογία του ελληνικού πολιτικού συστήματος

Ένας άνθρωπος, γιος ιερέα, εμπλέκεται επί χούντας στους βασανισμούς των κρατουμένων στο ΕΑΤ/ΕΣΑ, βασανίζει ντυμένος ιερέας. Το βράδυ του Πολυτεχνείου χαφιεδImageίζει κινούμενος πάλι ντυμένος ιερέας μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο. Μετά τη χούντα ασκείται δίωξη εναντίον του για βασανιστήρια, αλλά με τις άκρες του στην Αστυνομία τα φορτώνει στον ξάδελφό του και δεν διώκεται κανείς από τους δυο τελικά.
Έπειτα συλλαμβάνεται να κάνει λαθρεμπόριο χρυσού. Τεκμηριώνεται η ενοχή του, αλλά πάλι ούτε συλλαμβάνεται ούτε τελικά διώκεται.
Ο άνθρωπος αυτός βγάζει χρήματα με υπόγειες διασυνδέσεις και με ένα ακαταδίωκτο που σε καμιά χώρα του κόσμου δεν θα μπορούσε τόσα χρόνια να επιβιώνει.
Με τα μαύρα χρήματα αγοράζει ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, άλογα στον ιππόδρομο. Κλέβει τα χρήματα της πιο μεγάλης από τις ομάδες που αγόρασε, εκβιάζει ποδοσφαιριστές απάγοντας το παιδί τους, βγάζοντας πιστόλι, για να τους υποχρεώσει να υπογράψουν πως δεν τους χρωστάει τίποτε.
Κι όταν τα βάζει με μεγαλόσχημο υπουργό και καταδικάζεται σε κάθειρξη, πάλι σε λίγες ώρες είναι εκτός φυλακής λόγω φυματίωσης με τα πούρα στο χέρι.
Όταν ένας συνεταίρος του προσπαθεί να τον κοροϊδέψει και να του πάρει το λαθρεμπόριο χρυσού, του χώνουν στον πισινό ένα μπουκάλι και έχουν την άνεση να μαγνητοφωνούν τον διάλογο και τα βασανιστήρια ίσως για να τα ακούν όλοι όσοι επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο.
Κι όταν στο υπουργικό συμβούλιο συζητιέται το θέμα του προσώπου αυτού, οι συνάδελφο του υπουργού που το έθεσε, χαμογελώντας του προτείνουν να μην τα βάζει με τον άνθρωπο αυτόν.
Αυτός καταζητούνταν για μήνες. Απαίτησε μέσω του δικηγόρου του να αφεθεί ο φρόντμαν γιος ελεύθερος για να παραδοθεί. Αφέθηκε ο γιος του ελεύθερος, αλλά αυτός δεν παραδόθηκε. Αργότερα διαδίδεται το αίτημά του να αφεθεί ο «χοντρός» (έτσι αποκαλεί τον συνεταίρο του στην άλωση του ποδοσφαίρου) ελεύθερος, για να παραδοθεί.

Στη συνέχεια πήρε αναβολές ων ουκ έστιν αριθμός προκαλώντας την αγανάκτηση της κοινής γνώμης. Τώρα πλέον δικάζεται για κάτι ελάχιστα από τα αδικήματα που έχει διαπράξει και υπάρχει ο κίνδυνος να παρέλθει ο χρόνος της προσωρινής κράτησης και τον ψάχνουμε πάλι.
Αυτός ο άνθρωπος που έχασα τον χρόνο μου για να τον περιγράψω δεν είναι ο Μάκης ο Ψωμιάδης, ο άνθρωπος της εκκλησίας που κάθε μέρα πήγαινε στην ενορία του και προσευχόταν.

Είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη της σήψης που χαρακτηρίζει τη δημόσια ζωή του τόπου (κόμματα, δικαιοσύνη, εκκλησία, αστυνομία, αθλητισμό κτλ. κτλ.)

Αυτή είναι η Ελλάδα και γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η παθολογία του ελληνικού πολιτικού συστήματος

  1. Ο/Η kbal61 λέει:

    Δυσώδες,σιχαμερό αλλά διδακτικό!Γι’αυτό λέω,Αντώνη,ότι εγώ θα μιλάω πια με ονοματεπώνυμα!Τέρμα οι δήθεν παιδαγωγικές μπούργκες,κρυβόμαστε και κρύβουμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s