Η ΔΗΜΑΡ και η επόμενη μέρα

Ποτέ άλλοτε ένα συνέδριο της ανανεωτικής αριστεράς δεν πέρασε τόσο απαρατήρητο, όσο το τελευταίο της ΔΗΜΑΡ. Εννοώ από τους εκτός του κομματικού ακροατηρίου. Κι αυτό ασφαλώς δεν είναι ούτε ζήτημα τάιμινγκ ούτε σκευωρία των συστημικών μέσων εναντίον της φωνής της ΔΗΜΑΡ. Γι’ αυτό ευθύνεται η ίδια η ΔΗΜΑΡ. Και ευθύνεται, γιατί η λειτουργία της ηγεσίας της μοιάζει πολύ με εκείνη του Περισσού. Το μαγαζάκι μας, οι καρεκλίτσες μας και …έχει ο θεός.

Image

Μπορεί, κύριοι, για εσάς να έχει ο θεός, αλλά για τον ελληνικό λαό που δεν είναι Λιάπης, Άκης, Βουλγαράκης ή βολεμένος παντί τρόπω, ο θεός δεν έχει άλλο. Υποφέρει και προσδοκά μια κάποια λύση. Δεν τον ενδιαφέρει ποσώς αν στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ θα κυριαρχήσει η τάδε συνιστώσα ή η δείνα. Η επιβίωση και ο επιούσιος προέχουν, για να μην πω για τα θαμμένα όνειρα της νεολαίας για το μέλλον. Αν όλοι εσείς δεν αντιληφθείτε την οριακότητα της στιγμής και δε βάλετε μπροστά το συμφέρον των εργαζομένων κι όχι των βολεμένων, θα εξαφανιστείτε από προσώπου γης. Κι όσοι βεβαίως έχετε μετοχές Black Rock ή άλλου σοσιαλιστικού καθιδρύματος, δε θα δυσκολευτείτε. Ούτε όσοι έχετε καλοζωιστεί από τον δημόσιο κορβανά επί δεκαετίες. Οι υπόλοιποι όμως, όσοι δηλαδή θα χρειαστεί να ξαναβγείτε στην αγορά εργασίας, σε ποια αγορά θα βγείτε; Για ποια εργασία;

Ξυπνήστε λοιπόν και αρχίστε να συμβάλλετε σε λύσεις που θα πείσουν, σε λύσεις που θα σώσουν τον τόπο κι όχι το μαγαζάκι σας ή το τομάρι σας. Για όλα αυτά ούτε εσείς δεν ενδιαφέρεστε.

Την παράδοση εξάλλου της ανανεωτικής αριστεράς τη διαφυλάττει η ιστορία στα κιτάπια της και όσοι την υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια στις καρδιές τους.

Ήγγικεν η ώρα της ενηλικιώσεως!

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in αριστερά, ανανεωτική αριστερά, διακομματική συνεργασία, κόμματα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s