Η επόμενη μέρα των εκλογών

Δεύτερες εκλογές, προϊόν μιας εγωκεντρικής θεώρησης της πραγματικότητας από τα κόμματα. Ωστόσο και μια δεύτερη ευκαιρία. Ποιος θα περίμενε ότι η ανανεωτική αριστερά θα ανέβαινε στο 40% σχεδόν εν συνόλω; Εδώ χρειάζεται απέραντη ευγνωμοσύνη στην πολιτική ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού του πασόκ και της δεξιάς. Αν δεν ήταν ο συνταξιούχος το θύμα αυτής της παταγώδους αποτυχίας, θα την διασκέδαζα.

Είναι όμως πραγματικότητα ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει μια ισχυρότατη Αριστερά. Μιλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τον κόσμο του ΚΚΕ (εξαιρώ τη μυωπική ηγεσία του τελευταίου). Ασχέτως του αν θα επιβεβαιωθεί η εκτίμησή μου και για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά πρέπει να θέσει εξαρχής τα θεμέλια ενός δημοκρατικού κράτους. Ενός κράτους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ενός κράτους που θα φροντίζει την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και θα σέβεται τον πολίτη και τον ξένο που ζει νόμιμα ή όχι στην Ελλάδα, που θα σέβεται ακόμη και τους παράνομους, γιατί και αυτοί έχουν δικαιώματα ακόμη και μέσα στη φυλακή.

Ενός κράτους στο οποίο δεν θα υποκαθιστά το κομματικό τηλέφωνο τη λειτουργία της δικαιοσύνης, που δεν θα αναδεικνύει στελέχη διοίκησης απλώς η κομματική ταυτότητα.

Ενός κράτους που θα επιβάλει δίκαιη φορολόγηση και θα εφαρμόσει ένα γενικό πόθεν έσχες σε όλους τους υπαλλήλους, τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους επιχειρηματίες. Ενός κράτους που θα φυλακίζει τους παράνομους ανεξάρτητα από την κομματική ταυτότητα ή την οικονομική επιφάνεια.

Ο ελληνικός λαός έχει απογοητευτεί από τον κομματισμό, τον νεποτισμό και τα κυκλώματα των φίλων αετονύχηδων. Θέλει να ελπίζει πως το αύριο θα είναι πιο αισιόδοξο, πιο ανθρώπινο.

Θα του το επιτρέψετε;

Δικαιόπολις ή Αντώνης Μιχαηλίδης

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in αριστερά, δημόσιο, διακομματική συνεργασία, ηγέτης, θεσμοί, κόμματα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s