Ήρθε η ώρα της αλήθειας

Το Σαββατοκύριακο αυτό είναι ίσως το πιο κρίσιμο για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Τα κόμματα αμιλλώμενα σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας έριξαν την Ελλάδα στο μη περαιτέρω. Δάνεια επί δανείων με ληστρικά επιτόκια υπογράφονταν, για να μπορέσει η εκάστοτε κομματική νομενκλατούρα που νεμόταν την εξουσία να καλοπεράσει.

Τώρα πλέον έχουν χρέος όλα τα κόμματα να αποφασίσουν:

α) Θα εξοντώσουν τους φτωχότερους Έλληνες, για να αποπληρωθούν τα δάνεια που τα ίδια υπεξαίρεσαν;

β) Θα προστατεύσουν έστω και την ύστατη ώρα τους πιο αδύναμους Έλληνες;

γ) Θα ικανοποιήσουν τράπεζες και ξένες κυβερνήσεις δολοφονώντας όμως τον ελληνικό λαό;

Είναι πλέον η στιγμή της κρίσης. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μάς τελείωσαν.  Τώρα πλέον ελπίζω στις πλάτες των Ελλήνων συνομιλητών να ρέει κρύος ιδρώτας και να συνειδητοποιήσουν πως οι ευθύνες όλων των πλευρών του πολιτικού συστήματος είναι πελώριες. Ασφαλώς συνθήκες του τέλους του 1922 δεν μπορούν να επαναληφθούν. Ωστόσο τα ονόματά τους, των πολιτικώνηγετών που μας έφτασαν στο κατάντημα αυτό, θα αναφέρονται στο μέλλον σαν τους κατάπτυστους εκείνους πολιτικάντηδες που πήραν μια Ελλάδα της μεταπολίτευσης και αντί να την αναστήσουν από τις πληγές της εφτάχρονης δικτατορίας, την έφτασαν στο σημείο να μη διακρίνει ο καλόπιστος δημοκρατικός πολίτης διαφορές ανάμεσα στην αιματοβαμμένη χούντα και τη χλιδάτη δημοκρατία Τσοχατζόπουλου.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in χρεοκοπία, Ευρώπη, αριστερά, δημόσιο, διακομματική συνεργασία, θεσμοί, κόμματα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s