Η κατάργηση του κοινωνικού κράτους

Ζούμε την ολοένα και πιο βίαιη και εκ θεμελίων κατακρήμνιση του κοινωνικού κράτους, του κράτους πρόνοιας. Αυτός ο κοινωνικός θεσμός -που θεσμοθετήθηκε μέσα στις ανεμοθύελλες του κραχ του 1929 από τον Ρούσβελτ και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλη την υφήλιο- δέχτηκε τα πρώτα θανάσιμα χτυπήματα από τον νεοφιλελευθερισμό των Ρίγκαν και Θάτσερ από τη δεκαετία του 1980. Ακόμη όμως εδώ, στην Ελλάδα, άντεχε και συντηρούνταν.

Ωστόσο η ληστρική συμπεριφορά των δυο κομμάτων του δικομματισμού και οι ανεύθυνες και αδιέξοδες ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής των κομμάτων της Αριστεράς έφεραν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Η χρεοκοπία είναι, όπως αποδεικνύεται, η πιο εύσχημη πρόφαση, για να βάλουν το χέρι οι της άρχουσας τάξης στα πενιχρά εισοδήματα του Έλληνα εργαζόμενου. Κι αν για λίγο ακόμη αντέχουν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν ήδη θαφτεί στον εργασιακό μεσαίωνα. Αμοιβές πείνας, ωράρια εργασίας αυθαίρετα, αμοιβές χωρίς ασφάλιση, απολύσεις ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι όλων συνιστούν ένα άκρως εφιαλτικό περιβάλλον για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Και τις μέρες αυτές η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζεται να στερήσει και τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους θεωρώντας πως οι του ιδιωτικού τομέα προτιμότερο είναι να πεθάνουν.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν πρέπει να σφυρίζουμε αδιάφορα. Χρειάζεται να συνειδητοποιηθούμε όλοι και κυρίως οι νέοι. Έρχονται πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας και δεν μπορείτε να στρουθοκαμηλίζετε. Αφυπνιστείτε! Ο μεσαίωνας είναι μπροστά μας!

Τα κόμματα τι κάνουν σε αυτό το αποπνιχτικό περιβάλλον; Η ΝΔ τρίβει τα χέρια της, γιατί ελπίζει να τα χώσει πάλι στο δημόσιο κορβανά. Το ΠΑΣΟΚ ερίζει με τον εαυτό του για το είδος της κηδείας που θα του κάνουμε. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την επιστροφή στη δραχμή και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει συνεργασία με τη Σακοράφα και τον Οικονόμου, γιατί το γκρέμισμα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει με εργαλεία ΠΑΣΟΚ.

Ήμαρτον, Καρλ!

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in χρεοκοπία, αριστερά, ανθρώπινα δικαιώματα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε