Η κατάρρευση του δικομματισμού απόδειξη της σήψης των θεσμών

Όλη αυτή η οργή που εκφράζεται εναντίον των κομμάτων και ιδίως των κομμάτων του δικομματισμού πιστοποιεί ακριβώς την απόλυτη άρνηση των πολιτών να δὠσουν την ψήφο τους σε κάποιο από αυτά τα κόμματα. Και η ψήφος ωστόσο στα λεγόμενα μικρά κόμματα δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως ψήφος διαμαρτυρίας και ως τίποτε άλλο.

Ευθύνονται λοιπόν τα κόμματα. Συγκεκριμένα οι ηγεσίες των κομμάτων που ανέπτυξαν και στήριξαν ένα νοσηρό κομματικό κράτος αδιαφορώντας για το δημόσιο χρήμα και για την προκοπή του τόπου. Ενδιαφέρονταν μόνο για την επανεκλογή τους στην εξουσία, για να συνεχίσουν τη νομή της εξουσίας. Με μια φράση παραλλαγμένη από τον …άγιο κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τα κόμματα λένε: «Εμείς και το Αιγάλεω να κερδάει (είναι ακριβώς η ορολογία του παράγοντα του ποδοσφαίρου πριν λίγα χρόνια) και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ…… . Αυτό ενδιαφέρει και τώρα και χτες και αύριο τα κόμματα. Όλα τα κόμματα σε διαφορετικό βαθμό πάντα. Αν π.χ. στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν να διαλέξουν τη συμμαχία με το διάολο, για να ξαναμπούν στη Βουλή, αλλιώς θα έμεναν απέξω, ποιος αλήθεια πιστεύει πως ο συμπαθής Αλέξης δεν θα συμμαχούσε με το διάολο, για να επιβιώσει πολιτικά;

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Διάλυση των κομμάτων και δημιουργία καινούριων με καταδίκη και κάθειρξη όλων όσοι είναι διεφθαρμένοι και εφαρμογή θεσμών επιτέλους σε αυτόν τον τόπο. Π.χ. ο θεσμός της αξιολόγησης πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Όχι όμως από τα κομματικά ή τα διακομματικά κονκλάβια, αλλά από επιτροπές στις οποίες θα πλειοψηφούν δικαστικοί. Καμιά συμμετοχή των κομματικών ορδών στην αξιολόγηση των υπαλλήλων και των υπηρεσιών.

Θα γίνει ποτέ αυτό; Ναι. Πολύ σύντομα θα το απαιτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δεν είναι ηλίθιοι να μας χρηματοδοτούν, για να ξοδεύονται τα χρήματά τους σε κομματικές παράτες και μαφίες.

Advertisements

About Αντώνης Μιχαηλίδης

Ο υποφαινόμενος έχει τη βάση του στις υπώρειες της Πάρνηθας, αγωνιά για την απουσία των θεσμών στην Ελλάδα και για την προϊούσα παρακμή των πάντων στη χώρα μας.
This entry was posted in Ευρώπη, θεσμοί, κόμματα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s